Imagine Brabant

Homeland van Vincent Van Gogh, grondleggers van Dutch Design en gezegend met karaktervolle steden, prijswinnende attractieparken en bruisende evenementen. Brabant heeft veel te bieden en wordt steeds beter gevonden door de internationale toerist. Logisch, want in Brabant vind je goede verblijfsmogelijkheden met gunstige voorwaarden. Bovendien is Brabant uitstekend bereikbaar met een snelle ontsluiting naar Amsterdam, Antwerpen en Brussel (circa 60 minuten reisafstand). Zo vormt Brabant het ideale uitgangspunt voor uitstapjes naar wereldsteden in Nederland, België en Duitsland. Kom Brabant ontdekken!

 

Karaktervolle steden

Iedere stad een eigen karakter. Brabant kent diverse steden die zich uitstekend lenen voor citytrips. Kies voor historisch, bourgondisch,  hip of creatief. Of combineer alle steden in een arrangement, want de steden zijn onderling uitstekend bereikbaar. 

Bakermat van cultuur en design

Als homeland van Vincent, misschien wel wereldwijd de bekendste schilder, is Brabant van grote culturele waarde. Samen met ’s-Hertogenbosch als thuisstad van Jheronimus Bosch en Eindhoven als Capital of Design is Brabant een culturele bakermat van wereldniveau.

Family Fun op niveau

Attracties op niveau! Jaarlijks bezoeken bijna 5 miljoen mensen het wereldwijd toonaangevende themapark de Efteling. In Safaripark de Beekse Bergen - een icoon voor de familiemarkt - maak je letterlijk tussen de dieren kennis met de Afrikaanse wildernis. In Brabant mag iedereen kind zijn.

Events van wereldklasse

Iedere dag een festival van wereldklasse. Brabant staat bekend om haar festivalcultuur. Een stad als Tilburg kent ieder weekend maar liefst evenementen. Met Brabantse DJ’s als Tiesto, Hardwell en Fedde le Grand is er een sterke dancecultuur. Maar denk ook aan het grootste bloemencorso van de wereld in Zundert, de wereldberoemde Dutch Design Week of Roze Maandag.

Natuur

Brabantse natuur, altijd dichtbij. Brabant kent een brede diversiteit aan ontspannende natuur. Varen over het water van Natuurpark de Biesbosch, rennen door de Loonse & Drunense duinen of verdwalen in de vele bossen en heidelandschappen. Sportief of ontspannend. Voor elk wat wils!

Eten & slapen

Brabant beleef je pas echt als je een paar dagen blijft. Van overnachten in een voormalig klooster tot wakker worden midden in de natuur, en van de meest luxueuze sterrenhotels tot bescheiden budgethotels. En bij een bezoek aan Brabant moet je uiteraard de lokale specialiteiten geproefd hebben. Eet smakelijk! 

Highlights in Brabant